Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Austriecii de la OMV, compania-mamă a Petrom, au descoperit gaze naturale în Pakistan și vor începe producția în următoarele 3 luni

Austriecii de la OMV, compania-mamă a Petrom, au descoperit gaze naturale în Pakistan și vor începe producția în următoarele 3 luni

Pakistan OMV

OMV, compania-mamă a Petrom, controlată de statul austriac, a descoperit resurse de gaze naturale și condensat în Pakistan, pe concesiunea Mehar, și intenționează să demareze producția la zăcământul respectiv în trimestrul al IV-lea din 2013.

Descoperirea a fost făcută la sonda Sofiya-2 de pe concesiunea Mehar, localizată în provincia Sindh din Pakistan.

OMV Maurice Energy Limited, subsidiară a OMV (Pakistan) Exploration GmbH, deține 75% din drepturile aferente concesiunii Mehar, restul fiind controlate de Ocean Pakistan Limited (15%), Government Holding Private Limited, firma de stat prin care guvernul pakistanez administrează resursele de petrol și gaze ale țării (5%) și Zaver Petroleum Company (5%).

Testele derulate la sonda Sofiya-2 au dus la o estimare de producție de circa 59 de milioane de metri cubi de gaze pe zi, la care se adaugă circa 1.550 de barili de condensat pe zi. OMV precizează că va mai fi nevoie de teste și evaluări pentru a confirma dimensiunile zăcământului.

Zăcământul nou-descoperit se află în apropierea facilității de procesare de la Mehar, care, astfel, poate fi utilizată pentru valorificarea resurselor respective. Cei de la OMV se așteaptă ca producția să înceapă în trimestrul al IV-lea al acestui an.

„Suntem foarte mulțumiți de aceste rezultate. Gazele și condensatul de la sonda Sofiya-2 vor putea fi procesate la unitatea de procesare de la Mehar, ceea ce va permite dezvoltarea accelerată și cu costuri reduse a noului zăcământ. Descoperirea adaugă valoare achiziției din 2011 a companiei Petronas, care constituie o parte importantă a strategiei noastre de creștere în Pakistan”, a declarat Jaap Huijskes, membru al board-ului OMV, responsabil cu activitățile de explorare și producție.

OMV (Pakistan) Exploration GmbH este controlată în proporție de 100% de către OMV AG și și-a în 1991 activitatea în provincia Sindh din Pakistan. Prima descoperire semnificativă de gaze naturale a fost efectuată în 1993, la Miano, în districtul Sukkur din estul provinciei Sindh. Alte zăcăminte au fost descoperite ulterior la Sawan (1997), Latif și Tajjgal (2007).

În 2011, OMV Maurice Energy Limited, subsidiară a OMV (Pakistan) Exploration GmbH, a preluat compania Petronas Carigali Pakistan Limited. În urma acestei achiziții, austriecii au căpătat acces la noi blocuri de explorare, printre care și concesiunea Mehar. În prezent, OMV deține participații la opt concesiuni de petrol și gaze din Pakistan.

Anul acesta, OMV a cumpărat masiv participații la câmpuri offshore de petrol și gaze din sectorul norvegian al Mării Nordului, contra sumei totale de 2,65 miliarde de dolari. Pe lângă asta, austriecii au anunțat descoperirea unui zăcământ de gaze naturale în apele teritoriale ale Australiei.

La sfârșitul lunii iunie, OMV a demarat prospecțiuni seismice în sectorul bulgăresc al Mării Negre, pentru a investiga potențialul zăcămintelor de petrol și gaze naturale localizate în largul coastelor Bulgariei.

Tag Cloud