Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu06202024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Eolienele offshore din Europa au crescut cu 33% in 2012

Eolienele offshore din Europa au crescut cu 33% in 2012

Eoliene offshore redimensionata

Statele din Europa au conectat anul trecut la retelele lor de electricitate o capacitate instalata suplimentara de 1.166 de megawati provenita din turbine eoliene offshore, cu 33% mai mare decat in 2011 (874 MW), potrivit datelor European Wind Energy Association (EWEA).

In 2012 au fost instalate si conectate la retelele de curent electric un numar total de 293 de turbine eoliene offshore, ceea ce reprezinta un ritm de instalare mai mare de o turbina noua pentru fiecare zi lucratoare, se precizeaza pe site-ul lobbystilor de la EWEA.

La finalul anului trecut, numarul total de turbine eoliene offshore instalate in Europa a ajuns, astfel, la 1.662, raspandite in 10 tari europene, capacitatea instalata totala a acestora ridicandu-se la 4.495 MW.

Marea Britanie a fost, de departe, campioana anului 2012 la instalarea si conectarea de turbine eoliene offshore noi, cu 234 de turbine, totalizand o capacitate de 854 de MW. Doar trei tari au mai instalat anul trecut turbine eoliene maritime, acestea fiind Belgia, Germania si Danemarca, cu capacitati instalate noi de 185, 80, respectiv 47 MW.

„Industria eoliana offshore cunoaste o crestere solida. Insa cifrele incurajatoare cu privire la instalarile de capacitati noi nu schimba cu nimic faptul ca industria energiei eoliene este afectata de instabilitatea politica si legislativa, de criza economica, de majorarea costului capitalului si de austeritate”, a declarat directorul de politici al EWEA, Justin Wilkes.

El a adaugat ca Europa este liderul mondial al industriei eoliene offshore, iar aceasta ar putea crea si mai multe joburi daca guvernele europene ar oferi mai multa stabilitate legislativa investitorilor si ar rezolva problemele legate de conectarea la retelele de electricitate a turbinelor eoliene.

Noile capacitati eoliene offshore instalate anul trecut pe Batranul Continent sunt rezultatul unor investitii totale de circa 4 miliarde de euro.

Potrivit datelor EWEA, perspectivele pentru 2013 si 2014 sunt pozitive, un numar de 14 proiecte aflandu-se in prezent in constructie. Finalizarea acestora ar majora capacitatea totala instalata cu inca 3.300 de MW, ceea ce ar duce totalul capacitatilor eoliene offshore din Europa la aproape 8.300 de MW.

Tag Cloud