Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu06202024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Enel a conectat la retea trei noi centrale eoliene din Dobrogea

Enel a conectat la retea trei noi centrale eoliene din Dobrogea

enel-green-power-se-apropie-de-300-mw-capacitate-instalata-in-centrale-eoliene

Enel Green Power (EGP) a conectat la reţea trei noi centrale eoliene, cu o capacitate instalata totala de 206 MW, - Elcomex EOL, Targuşor şi Gebelesis - localizate in Dobrogea, investiţia pentru construcţia acestor proiecte ridicandu-se la aproximativ 340 milioane euro, potrivit unui comunicat al companiei.

Centrala eoliana Elcomex EOL are 52 de turbine cu o capacitate instalata de 2,3 MW fiecare, ajungand astfel la o capacitate instalata de 120 MW. Celelalte doua unitaţi au capacitaţi instalate de 60 MW, respectiv 27 MW, se arata intr-un comunicat EGP.

Dupa ce vor deveni operaţionale, centralele vor putea genera anual circa 560 milioane KWh de energie electrica, precizeaza compania.

Centralele eoliene operate in Romania de Enel Green Power au o putere instalata totala de aproape 500 MW.

Potrivit datelor operatorului sistemului energetic naţional Transelectrica, in prezent in Romania sunt instalate centrale eoliene cu o capacitate de aproape 2.000 MW, mai mare decat puterea centralei nucleare de la Cernavoda.

Enel Green Power este parte a grupului italian de utilitaţi Enel, specializata in dezvoltarea energiei regenerabile la nivel internaţional.

Compania are o capacitate instalata de peste 7.700 MW, care provine dintr-un mix de surse precum energia eoliana, solara, hidroelectrica, geotermala şi biomasa. In prezent, EGP deţine aproximativ 700 de centrale operaţionale in 16 ţari din Europa şi America.

Grupul italian de utilitaţi este prezent pe piaţa locala de distribuţie a energiei din 2005 şi opereaza in regiunile Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud.

Tag Cloud