Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Gigantul WPD şi-a lichidat o companie de operare eoliene din România

Gigantul WPD şi-a lichidat o companie de operare eoliene din România

wpd eoliene

 

Urmare a articolului apărut azi în Energy Report despre WPD, reprezentanţii companiei au ţinut să vină cu unele precizări. Le redăm în marea lor parte, la început, în completarea articolului iniţial.

Precizările reprezentanţilor WPD

Într-adevar, pentru moment, a fost luată decizia ca wpd windmanager să fie închisă dar asta ca parte a unei strategii interne. Grupul WPD este prezent în România din anul 2008 prin compania WPD Romania dar şi prin câteva alte companii conexe.

Compania “wpd windmanager” se ocupă de operarea parcurilor după înfiinţarea acestora. Deoarece capacitatea prevazută instalată a grupului în România nu este atinsă încă, compania wpd windmanager, partea grupului wpd AG nu vede necesitatea de a avea o subsidiară în ţară.  

WPD România SRL, precum şi alte firme ale grupului, sunt în continuare prezente în România, cu proiecte în diferite stadii de dezvoltare şi cu un pipeline de circa 280 MW. De asemenea, facem demersuri împreună cu RWEA şi alte firme interesate de acest domeniu, pentru crearea unui cadru legislativ predictibil în care să ne putem desfăşura activitatea.

Articol iniţial

Germanii de la WPD, unul dintre cei mai mari dezvoltatori şi operatori de proiecte eoliene din lume, activ şi pe celelalte segmente ale energiei din surse regenerabile precum biomasă sau fotovoltaice, a fost implicat în anii din urmă în dezvoltarea de proiecte regenerabile cu o capacitate totală de peste 3.000 MW.

Pe lângă Germania, grupul operează în ţări precum Belgia, Franţa, Italia, Croaţia, Polonia, Finlanda, Canada sau Taiwan.

Printre capacităţile eoliene deja instalate şi operaţionale în care nemţii au fost implicaţi punctăm  aici în cifre capacităţi instalate de 2.325 MW în Germania, de 57,6 MW în Croaţia, de 20,6 MW în Polonia la care se adaugă multe alte proiecte eoliene deja operaţionale în alte ţări.

Pe lângă acestea, nemţii au şi proiecte în dezvoltare pe întreg globul în care sunt implicaţi atât ca dezvoltatori şi operatori sau, după caz, pentru care se ocupă cu mentenanţa proiectelor sau cu partea comercială.

Astfel, grupul WPD are pe partea de dezvoltare şi operare compania “wpd AG” iar pe cea de mentenanţă şi  comercial pe “wpd windmanager GmbH & Co. KG”.

Aceasta din urmă este şi asociat unic al “wpd windmanager România”, companie înregistrată din aprilie 2013. În portofoliul germanilor figurează în România proiecte în dezvoltare cu o capacitate instalată cumulată de 200 MW în Iaşi şi Galaţi.

Într-o hotărâre recentă, consultată de Energy Report, asociatul unic al companiei româneşti a hotărât dizolvarea şi lichidarea acesteia. În documentul consultat se precizează, printre altele, că “activele societăţii vor reveni integral asociatului unic după ce se va asigura stingerea pasivului sau regularizarea lui în acord cu creditorii”.

 

Tag Cloud