Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Eolienele Lukoil din Tulcea iau 57 mil. € de la BERD

Eolienele Lukoil din Tulcea iau 57 mil. € de la BERD

eoliene Lukoil

 

Parcul eolian Topolog – Dorobanţu, cu o capacitate de 84 MW, primeşte pentru finalizarea sa 57 milioane de euro de la BERD, împrumut care va fi rambursat în 14 ani, anunţă reprezentanţi ai casei de avocatură Wolf Theiss București, casă de avocatură care a asistat dezvoltatorul Land Power în obținerea finanțării.

Contractul de împrumut pentru finanțarea proiectului a fost semnat cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în calitate de Împrumutător și UniCredit Bank, în calitate de Participant, Parte Co-contractană de Hedging și Bancă a Contului.

Parcul eolian construit de Lukerg Renew (un joint venture între ERG Renew și Lukoil Ecoenergo) are o capacitate de 84 MW, fiind alcătuit din 42 de turbine Vestas V90 cu o capacitate de 2 MW fiecare. Situat în apropierea a trei localități din judetul Tulcea (Dorobanțu, Topolog și Casimcea), parcul va putea produce peste 200 GWh de energie electrică anual.

Echipa Wolf Theiss a fost implicată de-a lungul timpului în mai multe  tranzacÈ›ii de finanÈ›are în domeniul energiei. ÃŽn plus, vorbim despre aceeaÈ™i casă de avocatură care în 2012 a reprezentat Lukerg Renew în procesul de cumpărare a  parcului eolian Topolog de la italienii Inergia.

 

Tag Cloud