Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Mon07222024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Fraţii Becali pregătesc trei parcuri eoliene în Constanţa

Fraţii Becali pregătesc trei parcuri eoliene în Constanţa

fratii becali

 Fraţii Giovanni şi Victor Becali sunt foarte aproape de începerea construcţiei a trei parcuri eoliene cu peste 75 de turbine în judeţul Constanţa, fiind în faza obţinerii ultimelor avize. Chiar dacă acum cei doi fraţi nu mai figurează cu numele în firma Mire Energia, beneficiara proiectelor, controlul firmei e în mâinile Marianei Becali, sora celor doi, cu jumătate din deţinere şi ale soţiei lui Victor Becali, Manuela, cu 17% deţinere, reiese dintr-un document consultat de Energy Report. Mariana Becali a intrat în acţionariat abia în urmă cu o lună, printr-o majorare de capital.

Firma Mire Energia se pregăteşte să opereze trei parcuri eoliene: unul cu 22 de turbine în extravilanul localităţii Băneasa din judeţul Constanţa şi alte două proiecte în extravilanul localităţii Dobromir, respectiv Dobromir I, cu 33 de turbine şi Dobromir II, cu 28 de turbine, conform proiectelor firmei Mire Energia.

Cel de-al treilea asociat al firmei este Josep Marine Declara, un cetăţean spaniol care a fost parte într-un scandal cu convorbiri telefonice interceptate ilegal de agenţia "Metodo 3" în Spania, în anii din urmă, printre convorbirile interceptate fiind se pare şi unele purtate între Marine Declara şi unii membri ai familiilor Becali. În urma respectivului scandal, Francisco Marco, patronul "Metodo 3" (agenţia în cauză), a fost arestat, împreuna cu alţi trei detectivi. Ca fapt divers, "Metodo 3" este agenţia de detectivi particulari la care a apelat şi Guardiola, conform presei spaniole, pentru a-i urmări pe jucătorii săi, pe vremea când antrena FC Barcelona.

De curând, pentru parcurile din Dobromir, firma Mire Energy era în stadiul în care mai avea de obţinut doar un aviz de la Consiliul Judeţean Constanţa şi autorizaţia pentru amenajarea parcului eolian de la Primăria Dobromir, acelaşi stadiu fiind şi în cazul parcului din Băneasa.

Intenţia celor doi fraţi de a dezvolta eoliene a fost afirmată încă de la începutul crizei. În anii din urmă, cei doi fraţi au investit milioane de euro în instalarea unor turnuri pentru măsurarea vitezei şi intensităţii vântului în zonă.

 

Tag Cloud