Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Mon07222024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Cel mai mare acoperiş cu panouri solare din Bucureşti se pregăteşte de finalizare

Cel mai mare acoperiş cu panouri solare din Bucureşti se pregăteşte de finalizare

Acoperis fotovoltaic

Firma Atwar & TH Services din Bucureşti va avea pe acoperiş 8.800 de module fotovoltaice 220/16, adică o capacitate instalată de circa 2.2 MW. Lucrările au început în prima parte a lunii august şi sunt promise la finalizare în luna septembrie, după un proces de instalare de şapte săptămâni. Panourile au fost livrate de compania germană Solon Energy.

Sistemul poate genera anual o cantitate de electricitate de 2,8 MWh, din care 15% din va fi destinat consumului companiilor din centrul centru de logistică al firmei cu capital românesc Atwar & TH Services. Restul cantităţii de electricitate va fi injectată în reţea,  primindu-se înapoi certificate verzi, a anunţat grupul german.

Atwar este specializată în implementarea proiectelor fotovoltaice şi a fost fondată de compania de servicii logistice Elcyrom Realty & Development SRL. Aceasta din urmă a cumpărat la începutul anilor 2000 terenul pentru parcul logistic Apollo Center  din partea de est a oraşului Bucureşti, în imediata apropiere a autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa şi a şoselei de centură.

Grupul Solon are reprezentanţe în Germania, Italia, India, Austria şi SUA, dispunând global de circa 500 de angajaţi.

Tag Cloud