Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Manchester United a căzut de pe locul 1 pe 488 în clasamentul eficientei energetice

Manchester United a căzut de pe locul 1 pe 488 în clasamentul eficientei energetice

664087966 5d69a5e371 zChiar dacă este considerat cel mai valoros club sportiv din lume, în funcție de activele deținute, cu o valoare estimată de Forbes la peste 3 miliarde de dolari, Manchester United mai suferă și înfrângeri, pe teren sau în afara sa. Ultima "contraperformanță" a clubului englez este coborârea în clasamentul Angajamentelor de Reducere a Emisiunilor de Carbon (CRC), elaborat de Agenția de Mediu britanică, de pe locul 1 înregistrat în 2011 tocmai pe locul 488.

Carbon Reduction Commitment Performance League Table este un clasament alcătuit de agenția de specialitate a guvernului britanic, prin care acesta încearcă să promoveze eficiența energetică și reducerea emisiilor de carbon în atmosferă. La această "competiție" participă 2.097 de companii britanice.

Cîștigătorea competiției din 2012 a fost firma de construcții BAM Group, urmată de Skanska și Motorola. Poziția echipei manageriată de Alex Ferguson, 488, după ce în 2011 s-a clasat pe primul loc, nu arată că între timp a devenit mai ineficientă sau mai poluantă, ci doar că a atins un nivel de la care devine mult mai dificil să-și îmbunătățească performanțele de mediu. Clasamentul nu măsoară nivelul absolut al acestor indicatori, ci evoluția înregistrată într-un an în acest sens, și anume modificările procentuale ale cantității de energie utilizată, ale coeficienților de eficiență energetică și ale emisiilor de carbon ale diferitelor companii. Cu alte cuvinte, cu cât te situezi mai sus în clasament într-un an, cu atât mai mult riști să cobori anul următor.

De altfel, clasamentul făcut de oficialii britanici este extrem de controversat și a fost criticat destul de dur de-a lungul anilor. Principala critică adusă acestuia este aceea că nu ia în calcul evoluția din anii anteriori. Drept urmare, autoritățile au anunțat că acesta va fi ultimul an în care va da publicității clasamentul CRC.

Ben Wielgus, consilier KPMG al CRC, recunoaște că "nu va plânge nimeni după acest clasament. Cu toate acestea nu trebuie uitat faptul că a fost una dintre primele tentative de a compara peste 2.000 de companii diverse și variate".


Tag Cloud