Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Robert Neale, fondatorul Portland Trust, renunţă la compania de electricitate din România

Robert Neale, fondatorul Portland Trust, renunţă la compania de electricitate din România

robert neale-Portland

 

Britanicul Robert Neale, fondator şi managing director al companiei Portland Trust, marele dezvoltator imobiliar care a ridicat Opera Center din zona Eroilor, Bucharest Business Park din zona Piaţa Presei şi Floreasca Business Park, de lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu, a decis să-şi lichideze compania de comercializare a energiei electrice Portland Power, indică un document consultat de Energy Report.

Portland Power a fost doar pe pierderi în ultimii ani. Chiar dacă aceste pierderi s-au redus de la 677.000 lei în anul 2012 la 170.000   anul trecut, asociaţii companiei au decis dizolvarea şi lichidarea acesteia.

Asociaţii menţionează că Portland Power nu are datorii şi nici creanţe. Pentru dizolvarea şi lichidarea acesteia, s-a apelat la avocaţii de la McCann şi Asociaţii.

Portland Trust, controlată de Robert Neale, va construi în nordul Capitalei ansamblul de clădiri de birouri Oregon Park. Acesta va fi amplasat pe Şoseaua Pipera, vizavi de sediul Poliţiei Rutiere, pe un teren de patru hectare cumpărat anul trecut de la italienii de la Nusco.

Ultima dezvoltare a britanicului este Floreasca Park care are o suprafaţă de 37.500 metri pătraţi după o investiţie de 70 de milioane de euro. Printre chiriaşii acestei dezvoltări office se numără Oracle, Ursus, BASF, Saint Gobain, Allianz şi Kellogg's.

Portland Trust a finalizat la sfârşitul lui 2013 proiectul de birouri Floreasca Park, pe un teren cumpărat de la Gigi Becali.

 

Tag Cloud