Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sun06162024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica RePower amână achiziţiile producătorilor regenerabili până la dispariţia jucătorilor energetici ineficienţi

RePower amână achiziţiile producătorilor regenerabili până la dispariţia jucătorilor energetici ineficienţi

Repower

 

Furnizorul de energie RePower, deţinut de elveţieni, are de mai mulţi ani un buget de investiţii pe plan local de 200 milioane franci elveţieni (circa 190 milioane de euro) cu care şi-a propus să deţină producători de energie din surse regenerabile, în special micro-hidrocentrale.

Planul a fost amânat în anii din urmă din cauza schimbării legislaţiei iar în prezent, o achiziţiile sunt considerate neoportune printre altele ca urmare a scăderii consumului dar şi a păstrării în piaţă a producătorilor energetici vechi şi ineficienţi, care ajută la rândul lor ca producţia să fie mai mare decât consumul.

“Capacitatea de producţie a energiei electrice pe care ne-am propus iniţial să o avem instalată până în anul 2020 ar fi fost de aproximativ 100 MW, printr-o investiţie de 200 milioane de franci, majoritatea în microhidrocentrale”, a declarat  Dan Dragoş Drăgan, CEO RePower Furnizare România.

Planul de achiziţii al elveţienilor în România putea părea firesc, măcar la intrarea pe piaţă, ca urmare a faptului că aceştia deţin şi în alte ţări capacităţi de producţie sau participaţii în acestea, România fiind ţara în care sunt prezenţi doar ca vânzător.

Elveţienii estimează venituri mai mari cu 5-10% în acest an, de la 103 milioane de euro în 2014, şi vânzări în creştere cu 7%. Asta după ce în anul 2014, vânzările de energie a RePower Romania au crescut cu 11%.

RePower a intrat pe piaţa românească în anul 2007 iar în 2010 a cumpărat furnizorului de electricitate Elcomex En care era furnizorul de energie al grupului Elcomex din Constanţa, partener al Enel în mai multe tranzacţii din ultimii ani.

Ca investiţii pe termen mai scurt, compania a anunţat că va investi în acest an în România 1 milion de euro în produse si servicii noi, precum “Naturepower”, un produs compus exclusiv din surse regenerabile, certificat la nivel internațional.

 

Tag Cloud